Loishäätövalmiste

Frontline vet. paikallisvaleluliuos koirille

Tehokas kirppu-, puutiais- ja väivetorjuntaan tarkoitettu valmiste

Frontline vet. paikallisvaleluliuos on helppo tapa suojata koiraa ulkoloisilta. Frontline vet. paikallisvaleluliuos sisältää fiproniilia, joka tappaa kirppuja, puutiaisia ja väiveitä vaikuttamalla niiden keskushermostoon

Näin valmiste toimii: Fiproniili vaikuttaa kaikkien ulkoisen tukirangan ("kuoren") omaavien hyönteisten ja puutiaisten hermoston toimintaan. Näin ollen valmiste toimii vain puutiaisten, kirppujen ja väiveiden tuhoamisessa. Annostelun jälkeen vaikuttava aine imeytyy ihon talirauhasiin, josta se sitten vapautuu tasaisella nopeudella.
Fiproniili siirtyy eläimen turkkiin tarttuneeseen puutiaiseen passiivisesti diffundoitumalla, ja kun riittävän korkea pitoisuus on saavutettu, puutiainen kuolee. Tämä tapahtuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Koirilla puutiaissuoja kestää 5 viikon ajan ja kissoilla 4 viikon ajan käsittelyn jälkeen.
Fiproniili imeytyy kirppuihin samalla tavalla kuin puutiaisiin, mutta kirput kuolevat jo 24 tunnin kuluessa. Käsittelyn jälkeen suojavaikutus aikuisia kirppuja vastaan kestää 8 viikkoa koirilla ja 5 viikkoa kissoilla.
Frontline paikallisvaleluliuos sopii käytettäväksi yli 8 viikon ikäisille koirille ja kissoille, ja sitä voi myös käyttää tiineyden ja laktaation aikana. Valmiste on kehitetty nimenomaan koirille ja kissoille, eikä sitä pidä käyttää millekään muulle eläinlajille.
Katso lisää +

Puutiaiset

Puutiainen on maailman toiseksi yleisin tarttuvien tautien levittäjä, ja puutiaisten levittämien tautien lukumäärä Euroopassa on kasvussa. Puutiainen voi elää jopa 3 vuotta ja imeä verta useammassa elinkaarensa vaiheessa, joten riski tartuntojen siirtymiselle eläimeltä toiselle on suuri.

Kirput

Moni kissa- tai koiraperheessä elävä tai elänyt tietää, miten ikäväiä ja viheliäisiä kirput ovat.  Näitä tartuntoja kukaan ei halua eläimensä tuovan kotiin, sillä kirppujen häätö ei käy hetkessä.

Väiveet

Väiveet ärsyttävät sekä kissoja että koiria, ja ne tarttuvat suorassa kosketuksessa. Jos eläin saa väivetartunnan, tämä tapahtuu yleensä talvikautena. Väiveet elävät koko elämänsä saman eläimen turkissa. Jotkut koirat ja kissat eivät reagoi näihin tartuntoihin lainkaan, mutta toisille voi tulla kutinaa, kaljuja läiskiä tai haavoja.

NÄIN SUORITAT KÄSITTELYN

Frontline vet. paikallisvaleluliuos koirille -hoidon 4 yksinkertaista vaihetta

Vaihe 1

Frontline-liuos tulee annostella eläimen niskaan.

Vaihe 2

Pidä pipetti pystyssä ja naputtele kevyesti sen kaulaosaa niin, että kaikki neste siirtyy pipetin säiliöosaan. Katkaise pipetin kärki.

Vaihe 3

Levitä turkki niskan tyvestä lapojen etupuolelta siten, että ihon pinta tulee näkyviin.

Vaihe 4

Aseta pipetin kärki iholle ja tyhjennä sen sisältö yhteen ja samaan kohtaan painamalla pipettiä useamman kerran (vältä aineen joutumista silmiin).

Loppuivatko pipetit?

Frontline-valmisteita löytyy lähimmän apteekkisi tai eläinlääkärivastaanoton hyllyltä.

FRONTLINE vet. 100 mg/ml (fiproniili) paikallisvaleluliuos koirille ja kissoille. Käyttöaiheet: Kirppujen ja puutiaisten häätö ja ennaltaehkäisy. Väiveiden häätö kissoilla ja täiden ja väiveiden häätö koirilla. Tärkeät vasta-aiheet: Ei saa käyttä kaneille. Varotoimet: Noudata pakkauksessa annettuja painorajoja. Käsiteltyihin eläimiin ei pidä koskea ennen kuin annostelukohta on kuivunut. Viimeisimmän hyväksytyn valmisteyhteenvedon pvm: X.X.XXXX. Saatavana ilman reseptiä. Täydelliset tuotetiedot, ks. valmisteyhteenveto. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen käyttöä.