Loishäätövalmiste

Frontline Comp koirille

Tehokas kirppu-, puutiais- ja väivetorjuntaan tarkoitettu valmiste

Frontline Comp tappaa koirien puutiaiset, kirput ja väiveet. Valmiste on erityisen tehokas kirppuja vastaan, sillä fiproniilin lisäksi se sisältää (S)-metopreeniä, joka estää munien ja toukkien kehittymistä kirpuiksi

Näin valmiste toimii: Fiproniili tappaa kirput, väiveet ja puutiaiset ja (S)-metopreeni estää kirppujen toukkien ja munien kehittymistä kirpuiksi. Annostelun jälkeen vaikuttavat aineet imeytyvät ihon talirauhasiin, josta ne sitten vapautuvat tasaisella nopeudella.
Valmisteen vaikuttavista aineista ainoastaan fiproniili kykenee vaikuttamaan puutiaisiin. Fiproniili siirtyy eläimen turkkiin tarttuneeseen puutiaiseen passiivisesti diffundoitumalla, ja kun riittävän korkea pitoisuus on saavutettu, puutiainen kuolee. Tämä tapahtuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Koirilla puutiaissuoja kestää 4 viikon ajan ja kissoilla 2 viikon ajan käsittelyn jälkeen.
Fiproniili imeytyy kirppuihin samalla tavalla kuin puutiaisiin, mutta kirput kuolevat jo 24 tunnin kuluessa. (S)-metopreeni estää lisäksi toukkien ja munien kehittymistä täysikasvuisiksi kirpuiksi. Käsittelyn jälkeen suojavaikutus kestää 8 viikkoa koirilla ja 4 viikkoa kissoilla.
Frontline Comp on hyväksytty käyttöön myös tiineillä ja imettävillä koirilla ja kissoilla. Valmistetta voi käyttää yli 8 viikon ikäisille koiran- ja kissanpennuille. Kissanpentujen on kuitenkin painettava vähintään 1 kg ja koiranpentujen 2 kg. Frontline Comp on suunniteltu kissoille ja koirille, eikä sitä saa käyttää muille eläinlajeille.
Katso lisää +

Puutiaiset

Puutiainen on maailman toiseksi yleisin tarttuvien tautien levittäjä, ja puutiaisten levittämien tautien lukumäärä Euroopassa on kasvussa. Puutiainen voi elää jopa 3 vuotta ja imeä verta useammassa elinkaarensa vaiheessa, joten riski tartuntojen siirtymiselle eläimeltä toiselle on suuri.

Kirput

Moni kissa- tai koiraperheessä elävä tai elänyt tietää, miten ikäväiä ja viheliäisiä kirput ovat.  Näitä tartuntoja kukaan ei halua eläimensä tuovan kotiin, sillä kirppujen häätö ei käy hetkessä.

Väiveet

Väiveet ärsyttävät sekä kissoja että koiria, ja ne tarttuvat suorassa kosketuksessa. Jos eläin saa väivetartunnan, tämä tapahtuu yleensä talvikautena. Väiveet elävät koko elämänsä saman eläimen turkissa. Jotkut koirat ja kissat eivät reagoi näihin tartuntoihin lainkaan, mutta toisille voi tulla kutinaa, kaljuja läiskiä tai haavoja.

Näin suoritat käsittelyn

Frontline Comp -hoidon 4 yksinkertaista vaihetta

Vaihe 1

Frontline-liuos tulee annostella eläimen niskaan.

Vaihe 2

Pidä pipetti pystyssä ja naputtele kevyesti sen kaulaosaa niin, että kaikki neste siirtyy pipetin säiliöosaan. Katkaise pipetin kärki.

Vaihe 3

Levitä turkki niskan tyvestä lapojen etupuolelta siten, että ihon pinta tulee näkyviin.

Vaihe 4

Aseta pipetin kärki iholle ja tyhjennä sen sisältö yhteen ja samaan kohtaan painamalla pipettiä useamman kerran (vältä aineen joutumista silmiin).

Loppuivatko pipetit?

Frontline-valmisteita löytyy lähimmän apteekkisi tai eläinlääkärivastaanoton hyllyltä.

FRONTLINE COMP (fiproniili/(S)-metopreeni) paikallisvaleluliuos. Saatavana ilman reseptiä. Käyttöaiheet: Kirppujen ja puutiaisten häätöön kissoilla, koirilla ja freteillä. Väiveiden häätöön kissoilla ja koirilla. Ennaltaehkäisee kirpputartuntaa estämällä kaikkien epäkypsien nuoruusmuotojen kehittymisen. Tärkeät vasta-aiheet: Ei saa käyttä kaneille. Varotoimet: Ei alle 8 viikon ikäisten koirien/kissojen tai alle 6 kuukauden ikäisten frettien käsittelyyn. Noudata pakkauksessa annettuja painorajoja ja annostusohjeita. Käsiteltyihin eläimiin ei pidä koskea ennen kuin annostelukohta on kuivunut. Viimeisimmän hyväksytyn valmisteyhteenvedon pvm: 23.2.2021. Lisätietoja, ks. valmisteyhteenveto. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen käyttöä.