Loishäätövalmiste

FRONTLINE® COMP Kissoille

Tehokas kirppu-, puutiais- ja väivetorjuntaan tarkoitettu valmiste

Frontline Comp tappaa kissojen puutiaiset, kirput ja väiveet. Valmiste on myös tehokas kirppuja vastaan, sillä fiproniilin lisäksi se sisältää (S)-metopreeniä, joka estää munien ja toukkien kehittymistä kirpuiksi.

Yleistä

  • Näin valmiste toimii: Fiproniili tappaa kirput, väiveet ja puutiaiset ja (S)-metopreeni estää kirppujen toukkien ja munien kehittymistä kirpuiksi. Annostelun jälkeen vaikuttavat aineet imeytyvät ihon talirauhasiin, josta ne sitten vapautuvat tasaisella nopeudella.

  • Valmisteen vaikuttavista aineista ainoastaan fiproniili kykenee vaikuttamaan puutiaisiin. Fiproniili siirtyy eläimen turkkiin tarttuneeseen puutiaiseen passiivisesti diffundoitumalla, ja kun riittävän korkea pitoisuus on saavutettu, puutiainen kuolee. Tämä tapahtuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Kissoilla puutiaissuoja kestää 2 viikon ajan käsittelyn jälkeen.

  • HUOM! Frontline-valmisteita ei saa käyttää kaneille.

  • Fiproniili imeytyy kirppuihin samalla tavalla kuin puutiaisiin, mutta kirput kuolevat jo 24 tunnin kuluessa. (S)-metopreeni estää lisäksi toukkien ja munien kehittymistä täysikasvuisiksi kirpuiksi. Käsittelyn jälkeen suojavaikutus kestää 4 viikkoa.

  • Frontline Comp on hyväksytty käyttöön myös tiineillä ja imettävillä koirilla ja kissoilla. Valmistetta voi käyttää yli 8 viikon ikäisille koiran- ja kissanpennuille. Kissanpentujen on kuitenkin painettava vähintään 1 kg ja koiranpentujen 2 kg. Frontline Comp on suunniteltu kissoille ja koirille, eikä sitä saa käyttää muille eläinlajeille.

  • Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen lääkkeen käyttöä.

Three Paragraph

Puutiaiset

Puutiainen on maailman toiseksi yleisin tarttuvien tautien levittäjä, ja puutiaisten levittämien tautien lukumäärä Euroopassa on kasvussa. Puutiainen voi elää jopa 3 vuotta ja imeä verta useammassa elinkaarensa vaiheessa, joten riski tartuntojen siirtymiselle eläimeltä toiselle on suuri.

Kirput

Moni kissa- tai koiraperheessä elävä tai elänyt tietää, miten ikäväiä ja viheliäisiä kirput ovat.  Näitä tartuntoja kukaan ei halua eläimensä tuovan kotiin, sillä kirppujen häätö ei käy hetkessä.

Väiveet

Väiveet ärsyttävät sekä kissoja että koiria, ja ne tarttuvat suorassa kosketuksessa. Jos eläin saa väivetartunnan, tämä tapahtuu yleensä talvikautena. Väiveet elävät koko elämänsä saman eläimen turkissa. Jotkut koirat ja kissat eivät reagoi näihin tartuntoihin lainkaan, mutta toisille voi tulla kutinaa, kaljuja läiskiä tai haavoja.

Näin suoritat käsittelyn FRONTLINE® COMP Kissoille

Frontline Comp -hoidon 4 yksinkertaista vaihetta
Frontline-liuos tulee annostella eläimen niskaan
Vaihe 1

Frontline-liuos tulee annostella eläimen niskaan.

Pidä pipetti pystyssä ja naputtele kevyesti sen kaulaosaa niin
Vaihe 2

Pidä pipetti pystyssä ja naputtele kevyesti sen kaulaosaa niin, että kaikki neste siirtyy pipetin säiliöosaan. Katkaise pipetin kärki.

Levitä turkki niskan tyvestä lapojen etupuolelta siten
Vaihe 3

Levitä turkki niskan tyvestä lapojen etupuolelta siten, että ihon pinta tulee näkyviin.

Aseta pipetin kärki iholle
Vaihe 4

Aseta pipetin kärki iholle ja tyhjennä sen sisältö yhteen ja samaan kohtaan painamalla pipettiä useamman kerran (vältä aineen joutumista silmiin).

Löydä oikea loissuoja kissallesi

Puutiaiset ja kirput voivat hypätä kyytiin sisälläkin, siksi on tärkeää suojata kissasi niiltä. Liikkuipa kissasi paljon ulkona tai pysyttelee enimmäkseen kotona, tarjoa sille luotettavia FRONTLINE-tuotteita.
FRONTLINE® COMP FRONTLINE® VET FRONTLINE® Spray

Kirput

applicable applicable applicable

Puutiaiset

applicable applicable applicable

Väiveet

applicable applicable applicable

Koti *

applicable

* Hävittää kirppujen munat ja toukat sisätiloista.

Loppuivatko lääkkeet?

Frontline-valmisteita löytyy lähimmästä apteekista.