Loishäätövalmiste

Frontline vet. sumute iholle, kissoille ja koirille

Tehokas kirppu-, puutiais- ja väivetorjuntaan tarkoitettu valmiste

Frontline vet. sumute on helppo tapa suojata lemmikkiä ulkoloisilta. Moni eläimenomistaja käyttää mieluiten pipettimuotoisia Frontline-valmisteita niiden helpon käsiteltävyyden takia, mutta joskus sumute voi olla suositeltavampi vaihtoehto (on esim. edullisempi vaihtoehto pienten, alle

Näin valmiste toimii: Fiproniili vaikuttaa kaikkien ulkoisen tukirangan ("kuoren") omaavien hyönteisten ja puutiaisten hermoston toimintaan. Näin ollen valmiste toimii vain puutiaisten, kirppujen ja väiveiden tuhoamisessa. Annostelun jälkeen vaikuttava aine imeytyy ihon talirauhasiin, josta se sitten vapautuu tasaisella nopeudella.
Fiproniili siirtyy eläimen turkkiin tarttuneeseen puutiaiseen passiivisesti diffundoitumalla, ja kun riittävän korkea pitoisuus on saavutettu, puutiainen kuolee. Tämä tapahtuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Koirilla puutiaissuoja kestää 5 viikon ajan ja kissoilla 2 viikon ajan käsittelyn jälkeen.
Fiproniili imeytyy kirppuihin samalla tavalla kuin puutiaisiin, mutta kirput kuolevat jo 24 tunnin kuluessa. Käsittelyn jälkeen suojavaikutus aikuisia kirppuja vastaan kestää 12 viikkoa koirilla ja 5 viikkoa kissoilla.
Tämä valmiste on kehitetty nimenomaan koirille ja kissoille, eikä sitä pidä käyttää millekään muulle eläinlajille.
Katso lisää +

Puutiaiset

Puutiainen on maailman toiseksi yleisin tarttuvien tautien levittäjä, ja puutiaisten levittämien tautien lukumäärä Euroopassa on kasvussa. Puutiainen voi elää jopa 3 vuotta ja imeä verta useammassa elinkaarensa vaiheessa, joten riski tartuntojen siirtymiselle eläimeltä toiselle on suuri.

Kirput

Moni kissa- tai koiraperheessä elävä tai elänyt tietää, miten ikäväiä ja viheliäisiä kirput ovat.  Näitä tartuntoja kukaan ei halua eläimensä tuovan kotiin, sillä kirppujen häätö ei käy hetkessä.

Väiveet

Väiveet ärsyttävät sekä kissoja että koiria, ja ne tarttuvat suorassa kosketuksessa. Jos eläin saa väivetartunnan, tämä tapahtuu yleensä talvikautena. Väiveet elävät koko elämänsä saman eläimen turkissa. Jotkut koirat ja kissat eivät reagoi näihin tartuntoihin lainkaan, mutta toisille voi tulla kutinaa, kaljuja läiskiä tai haavoja.

Näin suoritat käsittelyn

Frontline vet. sumute -hoidon 5 yksinkertaista vaihetta

Vaihe 1

Pue suojakäsineet.

Vaihe 2

Suihkuta valmistetta eläimen turkkiin vastakarvaan ja noin 10 - 20 cm etäisyydeltä. Vältä aineen joutumista eläimen silmiin.

Vaihe 3

Hiero neste huolellisesti turkkiin niin, että aine pääsee kosketukseen ihon kanssa.

Vaihe 4

Suihkuta valmistetta käsineeseen tai sieneen, jotta pääset käsittelemään herkkiä alueita kuonon, silmien ja korvien ympärillä. Näin vältät aineen joutumista eläimen silmiin.

Vaihe 5

Anna turkin kuivua itsekseen. Estä eläintä nuolemasta märkää turkkia.

Loppuivatko pipetit?

Frontline-valmisteita löytyy lähimmän apteekkisi tai eläinlääkärivastaanoton hyllyltä.

FRONTLINE vet. 2,5 mg/ml (fiproniili) sumute iholle, liuos koirille ja kissoille. Käyttöaiheet: Kirppujen ja puutiaisten häätö ja ennaltaehkäisy. Väiveiden häätö kissoilla ja täiden ja väiveiden häätö koirilla. Tärkeät vasta-aiheet: Ei saa käyttä kaneille. Varotoimet: Vältä aineen joutumista silmiin. Käsiteltyihin eläimiin ei pidä koskea ennen kuin annostelukohta on kuivunut. Viimeisimmän hyväksytyn valmisteyhteenvedon pvm: 1.4.2019. Saatavana ilman reseptiä. Täydelliset tuotetiedot, ks. valmisteyhteenveto. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen käyttöä