Loishäätövalmiste

FRONTLINE® Spray

Tehokas kirppu-, puutiais- ja väivetorjuntaan tarkoitettu valmiste

Frontline vet. sumute on helppo tapa suojata lemmikkiä ulkoloisilta. Moni eläimenomistaja käyttää mieluiten pipettimuotoisia Frontline-valmisteita niiden helpon käsiteltävyyden takia, mutta joskus sumute voi olla edullisempi vaihtoehto esimerkiksi pienille, alle 10 kg painoisille eläimille.

Yleistä

  • Näin valmiste toimii: Fiproniili vaikuttaa kaikkien ulkoisen tukirangan ("kuoren") omaavien hyönteisten ja puutiaisten hermoston toimintaan. Näin ollen valmiste toimii vain puutiaisten, kirppujen ja väiveiden tuhoamisessa. Annostelun jälkeen vaikuttava aine imeytyy ihon talirauhasiin, josta se sitten vapautuu tasaisella nopeudella.

  • Tämä valmiste on kehitetty nimenomaan koirille ja kissoille, eikä sitä pidä käyttää millekään muulle eläinlajille.

  • HUOM! Frontline-valmistetta ei saa käyttää kaneille.

  • Fiproniili siirtyy eläimen turkkiin tarttuneeseen puutiaiseen passiivisesti diffundoitumalla, ja kun riittävän korkea pitoisuus on saavutettu, puutiainen kuolee. Tämä tapahtuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Koirilla puutiaissuoja kestää 5 viikon ajan ja kissoilla 2 viikon ajan käsittelyn jälkeen.

  • Fiproniili imeytyy kirppuihin samalla tavalla kuin puutiaisiin, mutta kirput kuolevat jo 24 tunnin kuluessa. Käsittelyn jälkeen suojavaikutus aikuisia kirppuja vastaan kestää 12 viikkoa koirilla ja 5 viikkoa kissoilla.

  • Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ennen lääkkeen käyttöä.

Three Paragraph

Puutiaiset

Puutiainen on maailman toiseksi yleisin tarttuvien tautien levittäjä, ja puutiaisten levittämien tautien lukumäärä Euroopassa on kasvussa. Puutiainen voi elää jopa 3 vuotta ja imeä verta useammassa elinkaarensa vaiheessa, joten riski tartuntojen siirtymiselle eläimeltä toiselle on suuri.

Kirput

Moni kissa- tai koiraperheessä elävä tai elänyt tietää, miten ikäväiä ja viheliäisiä kirput ovat.  Näitä tartuntoja kukaan ei halua eläimensä tuovan kotiin, sillä kirppujen häätö ei käy hetkessä.

Väiveet

Väiveet ärsyttävät sekä kissoja että koiria, ja ne tarttuvat suorassa kosketuksessa. Jos eläin saa väivetartunnan, tämä tapahtuu yleensä talvikautena. Väiveet elävät koko elämänsä saman eläimen turkissa. Jotkut koirat ja kissat eivät reagoi näihin tartuntoihin lainkaan, mutta toisille voi tulla kutinaa, kaljuja läiskiä tai haavoja.

Näin suoritat käsittelyn FRONTLINE® SPRAY

Frontline vet. sumute -hoidon 5 yksinkertaista vaihetta
Pue suojakäsineet
Vaihe 1

Pue suojakäsineet.

Suihkuta valmistetta eläimen turkkiin vastakarvaan ja noin 10 - 20 cm etäisyydeltä
Vaihe 2

Suihkuta valmistetta eläimen turkkiin vastakarvaan ja noin 10 - 20 cm etäisyydeltä. Vältä aineen joutumista eläimen silmiin.

Hiero neste huolellisesti turkkiin niin, että aine pääsee kosketukseen ihon kanssa.
Vaihe 3

Hiero neste huolellisesti turkkiin niin, että aine pääsee kosketukseen ihon kanssa.

Suihkuta valmistetta käsineeseen tai sieneen
Vaihe 4

Suihkuta valmistetta käsineeseen tai sieneen, jotta pääset käsittelemään herkkiä alueita kuonon, silmien ja korvien ympärillä. Näin vältät aineen joutumista eläimen silmiin.

Anna turkin kuivua itsekseen
Vaihe 5

Anna turkin kuivua itsekseen. Estä eläintä nuolemasta märkää turkkia.

Loppuivatko lääkkeet?

Frontline-valmisteita löytyy lähimmästä apteekista.